Rox'n'Roll Quartz valjček za obraz

Rox'n'Roll Quartz valjček za obraz

Na zalogi
SKU
LJ02082

V paketu prejmete Rox'n'Roll valjček iz roževca za obraz in kamen Gua Sha. Spodbuja cirkulacijo v obrazu in stimulira limfni sistem ter spodbuja limfno drenažo po obrazu.

Glavne prednosti:

 • v nasprotju z žadom ob uporabi ostane hladen,
 • zmanjšanje rdečice na obrazu,
 • pomirja in sprošča kožo,
 • izboljšanje absorpcije olja v kožo obraza,
 • utrjevanje kože.

Kupite ta izdelek in pridobite 35 točk

VALJČEK IZ ROŽEVCA

Priporočljivo je, da valjček iz roževca uporabljate vsaj 3-krat na teden, lahko pa ga uporabljate tudi vsak dan. Z valjčkom masirate obraz 10 minut. Uporablja se lahko za vse tipe kože.

Valjček je odlično orodje za notranjo in zunanjo nego obraza, njegova uporaba pa pomaga pri sprostitvi in lajšanju stresa. Fizično pomaga okrepiti videz kože z nežno masažo, pomaga pa tudi pri podpori limfnega sistema - glavnega sistema za razstrupljanje telesa.

Rožni kremen ima naravne minerale - silicij, magnezij, železo, natrij in kisik - od katerih ima koža neposredne koristi pri uporabi.

Učinek tega izdelka se poveča zaradi dejstva, da so valji naravno hladni. Če želite, lahko žadni valj hranite v hladilniku za boljši učinek.

KAKO UPORABLJATI VALJČEK?

Valj je sestavljen iz večjega valja na eni strani ročaja in manjšega valja na drugi strani. Večji kamen je namenjen za uporabo na čeljusti, licih in čelu, manjši pa pod očmi in okoli ust.

Pred nanosom kreme in olja je priporočljivo uporabljati žadni valj na čistem obrazu. Lahko pa  valjček uporabite tudi po čiščenju in nanosu olja. Valj premikamo po obrazu v gibih "gor-dol", z rahlim pritiskom in poudarkom na gibanju navzgor. Prav tako premaknite valjček od sredine do roba obraza. Z valjčkom lahko obdelate celoten obraz, priporočljivo pa je, da ta izdelek uporabite tudi na vratu.

GUA SHA KAMEN

Rox'n'roll Quartz Kamen Za Lice

Gua Sha masaža obraza je vrsta masaže s pomočjo ravnega kamna, ki se prenaša po obrazu. Prednosti te obrazne masaže so številne, med drugim pa spodbuja obrazno cirkulacijo in zmanjšuje napetost v obraznih mišicah. Metoda masaže Gua Sha izvira iz starodavnih kitajskih in jugovzhodnoazijskih medicinskih tehnik.

Tradicionalno gre za zaporedno drsenje po določenem delu telesa za spodbujanje cirkulacije z uporabo različnih predmetov. Gua Sha masaža obraza je nekoliko drugačna tehnika, saj uporablja lahek pritisk z roko na okrogel kamen, s katerim drsimo po obrazu.

PREDNOSTI MASAŽE GUA SHA

Najpomembnejše prednosti masaže obraza Gua Sha so spodbujanje obrazne cirkulacije in sproščanje mišične napetosti. Zato masaža Gua Sha pomaga pri procesu liftinga obraza.

Druge prednosti te masaže so naslednje:

 • krepi obrazne mišice,
 • gladi kožo in zmanjšuje pojav gub,
 • spodbuja proizvodnjo kolagena,
 • zmanjša temne podočnjake,
 • naredi kožo sijočo in ji daje zdrav videz.

Poleg lepotnih prednosti masaže obraza Gua Sha lahko ta tehnika prispeva tudi k splošni sprostitvi.

KAKO UPORABITI KAMEN GUA SHA DOMA?

Umijte si roke in obraz, preden začnete z masažo obraza Gua Sha. Na čist in suh obraz nanesite tonik za obraz. Nato na obraz nežno vmasirajte serum za obraz ali olje (približno 5 kapljic), da kamen lažje drsi po koži.

Z kamnom drsite vzdolž določenega dela obraza pod kotom 45 stopinj (ali manj) in z rahlim pritiskom navzgor. Dobro je, da se po istem območju sprehodite 3-krat. Med masažo ni priporočljivo uporabljati kamna na enem mestu več kot 10-krat.

Kraji, kjer se na obrazu najpogosteje uporablja kamen Gua Sha, so naslednji:

 • brada,
 • čeljust,
 • ličnice (spodaj, nad in vzdolž ličnic),
 • pod očmi,
 • obrvi,
 • med obrvmi,
 • čelo.

Začeti morate z dna obraza in počasi drseti proti vrhu obraza. Lahko ga uporabite tudi na vratu, vendar ne pozabite nanesti olja tudi na to področje.

KAKŠNA JE RAZLIKA MED VALJČKOM IN GUA SHA KAMNOM?

Valjček in Gua Sha je lahko izdelan iz istega materiala, kot je žad ali kremen. Oba izdelka spodbujata cirkulacijo v obrazu. Vendar se pri kamenu Gua Sha uporablja močnejši pritisk in tehniko uporabe je treba izpopolniti. Medtem ko je primarni namen valjčka spodbuditi cirkulacijo in limfno drenažo, se kamen Gua Sha uporablja predvsem za sprostitev in krepitev obraznih mišic. Čeprav lahko žadni valj sprosti in okrepi mišice, je učinek pri kamnu Gua Sha večji zaradi močnejšega pritiska med uporabo.

KAKO SO NASTALI ŽADNI KAMNI ZA LEPOTNO UPORABO?

Kitajska aristokracija že dolgo skriva skrivnost poldragih kamnov, katerih moč je iz telesa izločala negativni či. Premožne Kitajke so jo v svoji lepotni rutini začele uporabljati v sedmem stoletju z uporabo valjev, torej masažerjev na dveh straneh in dveh kamnitih valjev na vsaki strani. Metafizično rožni kremen ustreza srčni čakri, energetskemu središču ljubezni.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Rox'n'Roll Quartz valjček za obraz
Vaša ocena