Izjava o zasebnosti

Rox d.o.o. se zavezuje, da bo varoval osebne podatke strank z zbiranjem samo potrebnih, osnovnih podatkov o kupcih / uporabnikih, ki so potrebni za izpolnitev pogodbe-nakupa; strankam redno omogoča izbiro glede uporabe njihovih podatkov, vključno z možnostjo odločitve, ali želijo, da se njihovo ime odstrani s seznamov, ki se uporabljajo za tržne kampanje. Vsi podatki o uporabnikih se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za svoje delo. Vsi zaposleni v Rox d.o.o. in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načel zasebnosti.

Zbiranje in uporaba informacij

Rox d.o.o. ceni in ščiti vašo zasebnost. Pri realizaciji zahtevane storitve in pri posredovanju informacij in informacij, povezanih z vašim nakupom ali drugo storitvijo, bomo uporabili le tiste podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete. Obvezujemo se, da teh informacij ne bomo prodali, razkrivali ali razkrivali tretjim osebam na način, ki ni naveden v tej izjavi.

Rezervacija

Če želite rezervirati ali poslati povpraševanje, se uporabnik predhodno prijavi tako, da izpolni registracijski vprašalnik / obrazec. Uporabniki med registracijo prosijo kontaktne podatke (na primer ime in e-poštni naslov, stanovanjski naslov, telefonska številka). Te informacije se uporabljajo za stik z uporabnikom, ko odgovarja na vprašanja, zastavljena na našem spletnem mestu, in za zagotovitev zasebnosti uporabnika pri nadzoru stanja rezervacije in vnosa ali spremembe podatkov. Uporabnik lahko pošlje zahtevo brez podatkov z uporabo samo pravilno vnesenega e-poštnega naslova.

Dnevniške datoteke

IP naslove uporabljamo za analizo trendov, vzdrževanje spletnih strani, spremljanje gibanja uporabnikov in zbiranje širših demografskih podatkov. IP naslovi niso povezani z nobenimi osebnimi podatki, ki jih lahko uporabimo za identifikacijo posameznika.

Dostopnost informacij

Zbrani demografski podatki bodo na voljo našim medijskim partnerjem, strokovnjakom in oglaševalcem. To ni povezano z nobenimi osebnimi podatki, ki jih je mogoče uporabiti za identifikacijo posameznika. Za zagotavljanje posebnih storitev lahko sodelujemo s tretjo osebo. Šele ko se uporabnik registrira za te storitve, bodo tretji osebi na voljo imena ali drugi kontaktni podatki, potrebni za opravljanje omenjenih storitev. Tretja oseba ne sme uporabljati osebnih podatkov, razen za namene zagotavljanja zgoraj omenjenih storitev.

Povezave

Ta spletna mesta vsebujejo povezave do drugih spletnih mest. Prosimo, razmislite, kako Rox d.o.o. ne more biti odgovoren za spoštovanje zasebnosti na omenjenih drugih spletnih straneh. Naše uporabnike spodbujamo, da berejo izjave o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki zbira osebne podatke. Ta izjava o zasebnosti velja izključno za podatke, zbrane na tej spletni strani.

Glasilo

V primeru, da se uporabnik želi prijaviti za prejemanje novic, se lahko zahtevajo kontaktni podatki, na primer ime in e-poštni naslov.

Vprašalniki

Naše spletne strani periodično pridobivajo informacije od uporabnikov s pomočjo vprašalnikov. Sodelovanje v teh vprašalnikih (npr. Nagradne igre) je popolnoma prostovoljno in uporabniku je na voljo možnost, da posreduje ali zavrne posredovanje želenih informacij. Želene informacije lahko vključujejo kontaktne podatke (na primer ime ali domači naslov) in demografske podatke (na primer poštno številko ali starost). Kontaktni podatki bodo uporabljeni za obveščanje zmagovalcev in nagrajencev. Rezultati vprašalnika bodo uporabljeni za spremljanje in izboljšanje te spletne strani in / ali naših storitev.

Varnost

To spletno mesto uporablja vse ukrepe za zaščito podatkov uporabnikov. Vnos zaupnih informacij prek tega spletnega mesta je zaščiten na spletu in brez povezave. Če se od uporabnikov na našem registracijskem obrazcu zahtevajo zaupni podatki (kot so osebni podatki), so ti podatki šifrirani in zaščiteni z varnostnim protokolom (SSL). Med bivanjem na zaščiteni strani se ikona ključavnice na dnu internetnih brskalnikov, kot so Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox ali drugi internetni brskalniki, zaklene, za razliko od ikone odklenjene ali odprte med običajnim brskanjem po naših straneh. Poleg tega, da uporabljamo šifriranje SSL za zaščito uporabniških podatkov v internetu, naredimo vse, kar je v naši moči, da iste podatke zaščitimo tudi brez povezave. Dostop do vseh informacij o naših uporabnikih, ne samo do zgoraj omenjenih zaupnih podatkov, je omejen. Do zaupnih informacij imajo dostop le zaposleni, ki jih potrebujejo za opravljanje določene storitve.


Za vsa dodatna vprašanja o varnosti na našem spletnem mestu lahko pošljete e-pošto na: narocila@rox.si

Posebna ponudba

Občasno boste morda prejemali informacije o izdelkih, storitvah in posebnih ponudbah ter obvestila. Spoštujemo zasebnost naših uporabnikov, ponujamo možnost zavrnitve te vrste informacij. Preverite, kako izbrati te možnosti.

Popravek osebnih podatkov

Če se osebni podatki uporabnika (na primer poštna številka) spremenijo ali če uporabnik ne želi več naše storitve, vam dovolimo, da popravite, posodobite ali odstranite osebne podatke uporabnika, ki jih imamo. To lahko običajno storite na spletnem mestu "Moj račun" ali tako, da pošljete e-pošto na naslov: narocila@rox.si

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Vodja obdelave podatkov

Rox d.o.o. s sedežem: Ukmarjeva 4, vhod B-II, 3 nadstropje, 1000 Ljubljana, je upravljavec obdelave vaših osebnih podatkov.

Pravilnik o zasebnosti velja za vse osebne podatke uporabnikov, ki jih zbiramo in obdelujemo neposredno ali prek naših partnerjev.

Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na fizično osebo, katere identiteta je bila ugotovljena ali jo je mogoče ugotoviti neposredno ali posredno.

Obdelava podatkov je vsako dejanje, opravljeno na osebnih podatkih, kot so zbiranje, shranjevanje, uporaba, vpogled in prenos osebnih podatkov.

Ta pravilnik ne velja za anonimne podatke. Anonimni podatki so podatki, ki jih ni mogoče povezati z določenim posameznikom.

Katere podatke zbiramo:

Osebni podatki: ime, priimek, naslov, kontaktna številka, elektronski naslov

Podatki o prodaji: Informacije o nakupu, vključno z identiteto uporabnika, številko pogodbe in garancijskimi informacijami, pritožbami, dostavo, podporo in storitvami, vključno s pritožbami in zahtevki.

Namen zbiranja podatkov:

Prodaja izdelkov – za obdelavo prodaje in servisiranje izdelka

Rox d.o.o. bo zbiral osebne podatke, podatke o prodaji in storitvah, pa tudi podatke o zgodovini kupcev, ko kupujete, servisirate ali popravljate izdelek, kupljen pri nas, vključno z garancijskimi zahtevki in zahtevki za preverjanje, ter jih uporabil za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, in vas obvestil o težavah, povezanih z vaš izdelek in izpolnitev pogodbe.

Zagotavljanje osebnih podatkov za izpolnitev sklenjene pogodbe je pogodbena obveznost in če je ne navedete, lahko vpliva na pravilno izvedbo pogodbe ali jo celo onemogoči.

Podpora strankam in trženje – za sprejemanje vprašanj in novice in ponudbe

Rox d.o.o. zbira osebne podatke in jih lahko uporablja za zagotavljanje strankam podpore, odgovorov na poizvedbe in pritožbe ter za oceno, katere novice in ponudbe vas bodo najverjetneje zanimale in da vas bomo o teh ponudbah kontaktirali v skladu z vašimi interesi.

Prenos na tretje osebe

Osebni podatki se lahko posredujejo tretjim osebam, samo če obstaja pravna podlaga za prenos.

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo na naslednje subjekte:

Za realizacijo pogodbe o dobavi blaga bomo podatke delili s ponudniki distribucijskih storitev, s katerimi sodelujemo in imamo sklenjene pogodbe. Ponudnik distribucijske storitve lahko po dobavi blaga ali storitev od uporabnika zahteva osebni dokument za pregled in / ali zabeleži nekatere podatke iz dokumenta. Če uporabnik ne želi predložiti takšnih informacij, potrebnih za dostavo paketa, tj. Dokazila o stranki, storitve ali blaga ne bo mogoče opraviti ali dostaviti.

  • Pooblaščeni ponudniki storitev, ko izdelek oglašujejo pod garancijo ali na zahtevo uporabnika zaradi napake ali nezmožnosti uporabe izdelka iz katerega koli pomembnega razloga uporabnika.
  • Sponzorji nagradnih tekmovanj v postopku izročitve nagrad uporabniku. Če uporabnik ne želi Rox d.o.o. deli podatke s sponzorji za namen podelitve morebitne nagrade, uporabniku svetujemo, da ne sodeluje pri tovrstnih dejavnostih tako v trgovini kot na spletni strani podjetja Rox d.o.o.
  • Državnim ustanovam, ki zahtevajo podatke za vpogled zaradi neke tretje obdelave ali potrebe po uveljavljanju pravic podjetja Rox d.o.o. zaradi neizpolnjevanja pogodbe o storitvah.
  • Podjetje / Internet

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Osebne podatke hranimo in obdelujemo le toliko časa, kolikor je to potrebno za opravljanje določenega zakonitega namena, razen če veljavni predpisi določajo daljše obdobje hrambe za določen namen in vsaj za čas trajanja pogodbe med uporabnikom in Rox d.o.o.

V primeru dajanja soglasja za trženje hranimo podatke, dokler soglasja ne umaknemo. V primeru zavrnjenih ponudb, kjer za trženje ni bilo podanega soglasja, podatke o ponudbi hranimo eno leto, v primeru, da nas prosite, da jih izbrišemo, pa jih nemudoma izbrišemo.

Osebni podatki, ki niso več potrebni, bodisi nepopravljivo anonimizirani bodisi uničeni na varen način.

Spletna trgovina

Dostop do spletne trgovine roxbeauty.eu je mogoč z registracijo ali brez nje.

Ob registraciji fizične osebe na spletni strani roxbeauty.eu vas prosimo za določene osebne podatke, kot so ime in priimek, elektronski naslov,  naslov, telefonska številka za namene zagotavljanja različnih ugodnosti. Po registraciji kupec dostopa do svoje baze podatkov v spletni trgovini Rox d.o.o. znotraj katerega ima več ugodnosti (program zvestobe in zbiranje točk, podpora v obliki vodenja računa, garancijske kartice itd. v primeru, da jih stranka izgubi ..)

Pri nakupu na spletni strani roxbeauty.eu brez registracije zbiramo podatke, ki so potrebni za dostavo kupljenega blaga, navedeni podatki pa se shranijo za izpolnitev pogodbe.

Uporabnik naše spletne strani lahko s klikom na potrditveno polje izbere, ali želi prejemati promocijska sporočila ali ne, ne glede na to, ali se je na spletnem mestu prijavil ali ne.

Zagotavljanje osebnih podatkov je odločitev uporabnika, ki lahko ali ne uporablja prednosti našega podjetja. Če se uporabnik odloči, da ne bo posredoval podatkov, potrebnih za določeno dejavnost, je ne bo mogel izvajati.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje med registracijo, so shranjeni na strežniku internetne trgovine (Kinsta, ZDA) in v poslovnem programu, do katerega imajo zaposleni v tem oddelku, skupaj s kodami za dostop do poslovnega programa.

Svojo registracijo lahko kadar koli deaktivirate z izbiro polja za deaktivacijo. V tem primeru bodo podatki shranjeni v sistemu internetnih trgovin, dokler bo treba opraviti zakonit namen in vsaj za čas trajanja pogodbe med uporabnikom in Rox d.o.o.

Našim uporabnikom priporočamo, da pri ustvarjanju gesla za uporabniški račun kombinirajo velike in male črke in številke, da bi tako geslo postalo bolj prefinjeno in ga je težje razbiti. Kot podjetje s tem obveščamo stranke, da se podatki o kreditnih karticah in kakršni koli tovrstni podatki ne shranjujejo ali obdelujejo na našem spletnem mestu, temveč na zaščitenih spletnih mestih Corvusa (CorvusPay), kjer vse poteka prek šifriranja in mi kot podjetje teh podatkov ne vidimo v prvotni obliki. Kot uporabnik se lahko odločite, da podatke trajno pustite na spletnih mestih za obračunavanje, vendar ti podatki niso na naših strežnikih ali v naši programski rešitvi. Svetujemo vam, da preberete, kako te strani obdelujejo in beležijo to vrsto vaših podatkov.

Kje so shranjeni osebni podatki:

Vsi podatki so shranjeni na več nosilcih:

Podatki za promocijske namene:

na računu Rox na strani Mailchimp (e-poštni naslov uporabnika …)

Podatki o uporabniku kot stranka:

na spletni strani internetne trgovine roxbeauty.eu, ki se nahaja v zakupljenem delu podjetja, ki na spletu ponuja prostor z imenom Kinsta Inc, ZDA
v poslovnem programu podjetja Point d.o.o., in na lokalnem strežniku Rox d.o.o. ki je dostopen le določenim zaposlenim v podjetju in podjetju Point d.o.o. zaradi vzdrževanja programske rešitve
zakupljene račune Microsoftove shrambe podatkov OneDrive / Sharepoint v zvezi z garancijo in pritožbami v obliki fotografije ali videoposnetka izdelka, prejemov pritožb in dopisovanja v primeru pravnih postopkov.

Rox d.o.o ima v Republiki Hrvaški lokalne strežnike v prostorih podjetja Rox.

Dostop in spreminjanje podatkov:

Uporabnik ima kadar koli možnost dostopa do svojih podatkov, shranjenih na spletnem mestu, kjer jih lahko revidira, spremeni in izbriše. Vse spremembe na spletnem mestu bodo zajete v samem poslovnem programu z intervalom 24 ur.

Stranka, torej uporabnik, lahko kadar koli prejme podatke, na katerih podatkih Rox d.o.o. shranila s pošiljanjem povpraševanja na e-poštni naslov narocila@rox.si.

Povratne informacije o vaši preiskavi bomo lahko posredovali le, če bomo poizvedbo poslali iz aktivnega e-poštnega sporočila, zabeleženega v naši poslovni rešitvi, s pravilnimi podatki v e-poštnem sporočilu (ime in priimek, telefonska številka uporabnika, ki zahteva podatke), da vas bomo zaščitili pred možnostjo izpostavljenosti vašega osebne podatke tretji osebi.

Pravica do pozabe osebnih podatkov uporabnika:

Uporabnik ima pravico zahtevati izbris osebnih podatkov kadar koli. To lahko storite tako, da pošljete zahtevek na e-poštni naslov narocila@rox.si in podatki bodo brez odlašanja izbrisani, razen če obstaja zakonska obveznost hrambe podatkov, zakonitega interesa in podlage za uveljavitev zakonskih pravic.

Povratne informacije o vaši zahtevi bomo lahko posredovali le, če bo poizvedba poslana iz aktivnega e-poštnega sporočila, zabeleženega v naši poslovni rešitvi, s pravilnimi podatki v e-poštnem sporočilu (ime in priimek, telefonska številka uporabnika, ki zahteva podatke), da vas zaščitimo pred izpostavljanjem svojega osebne podatke tretji osebi.

Pravica do ugovora

Če kljub vsem ukrepom za varstvo osebnih podatkov menite, da imate razloge za pritožbo, se obrnite na elektronski naslov narocila@rox.si. Skupaj z vlogo pri nas lahko vlogo oddate tudi na Agenciji za varstvo osebnih podatkov (AZOP – povezava: Agencija za varstvo osebnih podatkov).

Preklapljanje naslovov

Zbrani podatki so elektronsko zaščiteni s SSL certifikatom, ki podatke šifrira in tako zagotavlja komunikacijo med uporabnikovim računalnikom in Rox d.o.o. poteka prek varnega protokola brez možnosti dostopa do podatkov tretjih oseb. Varnost podatkov jemljemo resno in jemljemo vse napredne tehnologije, da bodo vaši podatki zaščiteni. Izvajamo vse razumne ukrepe za varstvo podatkov, vendar ne moremo zagotoviti varstva informacij, ki se prenašajo na ali z interneta, zato nismo odgovorni za informacije, ki jih na ta način prejme tretja oseba. Rox d.o.o. hrani vse podatke znotraj EU in le izjemoma izven EU.

Izjavo o zasebnosti, Rox d.o.o., lahko kadar koli spremenimo s pošiljanjem spremenjenega besedila o zasebnosti na spletni strani Rox d.o.o., uporabnike pa vabimo, da občasno pregledajo to izjavo, ki bo navedla nove spremembe, če so se zgodile v prejšnjem obdobju. Če se uporabnik s to izjavo o zasebnosti ne strinja, uporabniku naročimo, naj zapusti, ne dostopa in ne uporablja spletnega mesta roxbeauty.eu. Sprememba izjave o zasebnosti začne veljati takoj po objavi na spletni strani robeauty.eu. Nadaljnja uporaba spletnega mesta s strani uporabnika po uveljavitvi sprememb pomeni, da uporabnik potrdi in sprejme spremenjeno izjavo o zasebnosti.

Pravila za ravnanje s piškotki

Piškotek je informacija, ki jo spletno mesto shrani na obiskovalčevem računalniku ali mobilni napravi. Piškotek omogoča spletnemu mestu, da si zapomni dejanja obiskovalca iz njegovih obiskov. Večina brskalnikov dovoljuje uporabo piškotkov, uporabnik pa lahko piškotke kadar koli izbriše ali določi prepoved uporabe piškotkov v brskalniku. Najpogostejši razlogi za uporabo piškotkov so identifikacija uporabnika, zapomnitev uporabniških nastavitev, pomoč pri vnosu ali ogledu vsebine, ki je bila že vnesena v prejšnjih obiskih, zbiranje podatkov za analizo in promocijske kampanje.

Ko uporabljate piškotke, se določeni podatki samodejno zbirajo iz vašega računalnika, ko pridete na našo spletno stran. Te informacije lahko vključujejo vaš naslov IP, datum in čas dostopa, podatke o vrsti računalnika, operacijskega sistema, brskalnika, ki ga uporabljate, različice programa in jezikovne nastavitve računalnika. Z samim dostopom do spletnega mesta boste videli obvestilo o uporabi piškotkov, ki zbirajo te podatke, in s klikom na polje “Strinjam se” nam podate svoje soglasje za zbiranje teh podatkov. Če na spletnem mestu ne boste privolili v privolitev, te informacije ne bodo zbrane, shranjene in obdelane.

Piškotki so lahko piškotki seje – shranjeni so v vašem računalniku in se izbrišejo takoj po zapiranju brskalnika in omogočajo spletnemu mestu zbiranje začasnih podatkov, kot so nakupovalna košarica ali komentarji

Obstojni piškotki – ostanejo v računalniku tudi po zapiranju brskalnika ali izklopu računalnika, vendar imajo običajno datum poteka. Rox d.o.o. uporablja piškotke te vrste za lažji dostop do uporabnikov, kar je vidno v situacijah, ko se uporabnik vrne na naše spletno mesto in je takoj prijavljen v isto, kar jim pove, naj shranijo uporabniško ime in geslo.

Prvi piškotki, ki prihajajo s spletnega mesta, ki ste ga obiskali, so lahko začasni ali trajni. Takšni piškotki omogočajo spletni strani, da shrani podatke, ki jih uporablja, ko uporabnik ponovno obišče spletno mesto. Piškotki tretjih oseb so piškotki, ki prihajajo iz zunanjih storitev, ki uporabniku shranjujejo omejene piškotke (te storitve so Facebook, Instagram, Google Analytics, AdWords …)

Te piškotke postavlja spletna trgovina Rox in služijo kot pomoč pri razlagi vedenja uporabnikov in v tržne namene.

Možnosti, ki so vam na voljo

V nastavitvah brskalnika lahko določite, katere piškotke želite sprejeti in katere želite zavrniti. Mesto urejanja nastavitev je odvisno od vrste brskalnika in ga je mogoče najti pri iskanju pomoči ali datotek pomoči. Če se odločite, da ne želite sprejemati piškotkov s spletnega mesta roxbeauty.eu, obstaja možnost, da na spletni strani ne boste mogli uporabljati določenih funkcij.

Rox d.o.o., Hrvatska, EU