Magdalena Ivić in Iva Šarić

Z močjo mikrotoka do odličnega tonusa obraznih mišic

Pri snovanju projekta ROX BEAUTY Podkast je bilo naše glavno vodilo vzgoja publike, ki bo podprta s perspektivo strokovnjakov. Zato se je Magdalena Ivić, ki jo mnogi poznate kot Skinlosophy, zdela prava izbira za našo prvo gostjo. Mlada, vsestranska in obetavna zdravnica, ki goji posebno ljubezen do dermatologije je naši Ivi Šarić razkrila koristne lepotne nasvete, spregovorila o trenutnih trendih v svetu nege kože in odličnih učinkih lepotne tehnologije. 

 

NuFACE kot rešitev za krepitev tonusa obraznih mišic 

 

 

 

Magdalena Ivić je bila članica žirije GRAZIA Best of Beauty 2023 Awards in je ob tej priložnosti preizkusila nominirane izdelke. V oči ji je padel NuFACE Trinity + PRO, ki je na koncu dobil nagrado za najboljši pripomoček proti staranju. NuFACE naprave črpajo svojo moč iz patentiranega Microcurrent Skincare™, mikrotoka, ki se natančno in popolnoma neboleče nanaša na obraz in vrat, s klinično dokazanim blagodejnim učinkom na lifting, toniziranje obraza in glajenje kože.

Zakaj je mikrotok prinesel revolucijo v lepotni tehnologiji?

Magdalena je to Ivi strokovno razložila. Obstaja namreč več dejavnikov, ki vplivajo na proces staranja kože. Z leti kolagena, beljakovine, ki vpliva na strukturo naše kože, upada, kar vodi do prvih vidnih gub. Pomemben dejavnik je tudi tonus skeleta in mišic obraza, ki izgubijo moč in volumen, s tem pa postane koža obraza, ki jih prekriva, prevelika in povešena. Prav zato moramo krepiti obrazne mišice. Magdalena Ivić vpliv mikrotoka na tonus obraznih mišic opisuje kot prepotreben trening obraza. Tako kot z obiskom telovadnice krepimo mišice našega telesa, potrebujejo stimulacijo tudi mišice našega obraza.

Mikrotok pošilja majhne elektrošoke, impulze obraznim mišicam, ki se skrčijo in nato sprostijo. Zaradi tega mišice hipertrofirajo in postanejo močnejše. Magdalena je dolgo brala o delovanju mikrotoka in ko je začela uporabljati NuFACE, je kmalu občutila njegovo moč na svoji koži. Takoj po prvi uporabi je obraz zaradi učinka limfne drenaže postal bolj svež. Priporoča ga uporabljati z NuFACE Super Peptide Booster, s katerim tvori popolno simbiozo. Booster pripravi kožo in jo pusti vlažno ter tako omogoči, da NuFACE gladko drsi po obrazu, sam NuFACE pa izboljša globinsko prodiranje peptidov v kožo. Celotna linija naprav NuFACE in pripadajočih izdelkov za nego kože je na voljo tukaj - naprave NuFace.


 

Azijski neha kože kot vzor 


Magdalena Ivić je lansko leto diplomirala na medicinski fakulteti, že poleti pa je odšla na Tajsko, kjer je mesec dni prostovoljno delala na dermatološkem oddelku v bolnišnici v prestolnici Bangkoka. Magdalena je priložnost, da se nauči nekaj novega, sprejela z vsem srcem in se na Hrvaško vrnila s pozitivno izkušnjo. Ker je azijska nega v državah zahodnega sveta doživela razcvet, je Iva zanimalo, kaj se je Magdalena naučila o negi kože obraza. 


Magdalena je ugotovila, da je skrivnost mladosti prebivalcev vzhodne in jugovzhodne Azije intenzivna zaščita pred soncem. Vrsta okoljskih, družbenih in kulturnih dejavnikov je vplivala na lepotne navade prebivalcev teh območij. Zato je zaščitni faktor SPF 50+ nujno potreben in temelj njihove rutine nege kože. 


Pred nekaj leti smo začeli koži kot našemu največjemu organu posvečati pozornost, ki si jo zasluži. Tako se je poudarek z dekorativne kozmetike premaknil na preparativno, a včasih vseeno napačno ocenimo potrebe svoje kože. Ker večino poškodb kože povzročijo škodljivi sončni žarki, je zaščitni faktor nujen vse leto.

Magdalena opozarja, da je količina, ki jo nanesemo, ključnega pomena in priporoča, da vsako jutro nanesemo dva prsta SPF-ja. Prav tako je v morju izdelkov za nego obraza pogosto zmeda, katerega izbrati. Magdalena zagovarja preprost pristop in korake. Velik pomen pripisuje dvojnemu čiščenju obraza, ki vključuje oljno čistilo za odstranjevanje ličil in nato nežno čistilo, ki kože ne izsuši. Naslednji korak je serum po vaših potrebah. Tako na primer vitamin C zavira temne madeže, medtem ko je retinol kot derivat vitamina A znan po učinku proti staranju in je zaveznik v boju proti aknam. Zadnji korak je krema, ki jo izberete glede na vaš tip kože. Mastna koža potrebuje tekoče kreme, suha koža pa hranilne kreme. 

Na koncu bomo za utrjevanje snovi povzeli Magdalenine lekcije. Za zdravo in mladostno kožo potrebujete naslednjo sanjsko ekipo: dober zaščitni faktor, ustrezno negovalno rutino in NuFACE!

Poiščite izdelke NuFACE v spletni trgovini ROX Beauty - NuFace izdelki.