TE TRI SESTAVINE USTVARIJO NARAVEN BALZAM ZA USTNICE

TE TRI SESTAVINE USTVARIJO NARAVEN BALZAM ZA USTNICE

S prihodom hladnih mesecev v letu naša koža postane suha in potrebuje intenzivno nego. Sestavine kozmetičnih izdelkov, ki jih uporabljamo na svoji koži, pa tudi na ustnicah, so ključne za ohranjanje negovane in hidrirajoče kože.

Nekatere študije pravijo, da ženska v enem dnevu nanese balzam za ustnice do 30-krat. Ali se zavedamo, kaj si nanašamo na ustnice in kako slabe sestavine vplivajo na zdravje naših ustnic, razpokanje in nego?

Tu so tri naravne sestavine, ki so zaželene v vsakem balzmu za ustnice:

1. NARAVEN ČEBELJI VOSEK

Čebelji vosek je najstarejši emulgator, ki so ga ljudje uporabljali za izdelavo različnih pripravkov, najpogosteje zdravilnih balzamov. Čebele proizvajajo vosek, da v njem zadržijo svoj mladi cvetni prah, med in z njim zaščitijo panj. Priprave, izdelane s čebeljim voskom, na koži puščajo rahlo zaščitno plast, ki preprečuje, da bi se koža izsušila.

Čebelji vosek je bogat z vitamini, topnimi v maščobi, zlasti vitaminom A. Pri balzami za ustnice je zaželena, saj ščiti ustnice pred izsušitvijo in zagotavlja zaščito pred številnimi zunanjimi dejavniki, zahvaljujoč temu, da ohranja vlago in čvrstost.

2. KANDELILA VOSEK

Ta vosek se pridobiva iz matičnega mlečka (Euphorbiacea), ki raste predvsem v Mehiki in Teksasu. Da bi se zaščitile pred izgubo vode, te rastline izločajo plast voska, z rezanjem in segrevanjem poganjkov pa dobimo kandelabrijski vosek.

Candeilla vosek se za kozmetične izdelke predela na način, ki je še posebej prijeten za kožo, se ne drži in optimalno kombinira z drugimi olji. Balzamom za ustnice daje poseben sijaj in izboljšano zaščito.

Kandelila vosek

3.CARNAUBA VOSEK

Carnauba vosek prihaja iz palme carnauba, ki raste na severu Brazilije, in ščiti liste pred izgubo vode. Znan je kot najmočnejši od vseh voskov rastlinskega izvora.

Karnauba vosak

Carnauba vosek preprečuje, da bi se kozmetični izdelki zlepili in daje občutek suhosti. S pomočjo tega voska v balzami za ustnice se ustvari zaščitna plast, ki kožo varuje pred izgubo vlage in zunanjimi vplivi, zlasti UV žarki.

HERBACIN BALZAM ZA USTNICE

Če iščete izdelek, ki združuje te tri naravne voske, ste na pravem mestu. Herbacin balzam za ustnice vsebuje naravne sestavine, kot so ekološko pridelana kamilica, naravni čebelji vosek, kandelabra in carnauba vosek. Neguje in neguje ustnice ter jih naredi mehke in gladke.

Herbacin balzami za usne

Herbacin balzam za ustnice prepreči boleče in razpokane ustnice ter nudi nego in učinkovito zaščito za občutljivo kožo ustnic. Herbacin balzam za ustnice ima 3 zapeljive arome - kamilico, citrus in meto.