Depilacija s sladkorno pasto za popolnoma mehko in gladko kožo

Depilacija s sladkorno pasto za popolnoma mehko in gladko kožo

Sezona oblek in kratkih hlač je v polnem razmahu, ženski največji sovražnik pa so dlake, ki jih ima po vsem telesu. V poletnih dneh nenehno razmišljamo o tem, kako za čim dlje časa odstraniti dlake in pri tem nam pomaga depilacija sladkorne paste.

Njega Lica Nakon Izlaganja Suncu 1 1

Nekatere se zatečejo k kratkoročnim rešitvam, kot so britvice, nekatere so opravile IPL tretmaje ali lasersko odstranjevanje in se pravočasno znebile "bolečine", druge pa množično neprestano naročajo za depilacijo v lepotnih salonih, da koža ostane popolnoma gladka.
Odslej vam ni več treba skrbeti, ali ima vaša kozmetičarka točen termin, ki vam ustreza, saj lahko tudi v udobju svojega doma delate voskanje s sladkorno pasto.
Depilacija sladkorne paste je najmanj boleča vrsta depilacije, dejstvo pa je, da jo je uporabljala tudi Kleopatra v 1. stoletju pred našim štetjem.

Cleopatra Strong Epil 1

Zakaj voskanje s sladkorno pasto?
Pri depilaciji Cleopatre s sladkorno pasto se odmrle kožne celice nežno odstranijo, kar ohranja kožo svileno in gladko dlje časa. Ta metoda odstrani 90 odstotkov dlak s korenino, z metodo odstranjevanja voska pa uspe le v 50 odstotkih primerov. Dlake sčasoma postanejo svetlejše in tanjše.
Ne pozabite na piling.
Piling je najboljši način za preprečevanje rasti las, ne glede na to, kakšen način odstranjevanja dlak uporabljate. Če že imate poraščene dlake, naredite rahli piling področja, kjer so dlake zrasle. Če želite preprečiti vraščanje las po voskanju, uporabljajte vsakodnevne losjone za kožo, ki vsebujejo alfa hidroksidno kislino, sestavino, ki bo sprostila odmrlo kožo in preprečila, da bi lasje pod njo ostali "ujeti". Če ste po voskanju nagnjeni k vraščenim dlačicam, losjon nanesite dva dni pred in tri dni po voskanju.
Kako pogosto delate voskanje s sladkorno pasto?
Med depilacijo s sladkorno pasto morate počakati štiri tedne ali voskati enkrat na mesec, da lasje rastejo dovolj, da ima vosek nekaj, kar dobijo. Dlake na bikiniju in nogah so pripravljene za depilacijo, ko so dolge pol centimetra, grobe dlake pa naj bodo dolge 1 centimeter.

Cleopatra 120g Strong Epil 1

Depilacija s sladkorno pasto v kozmetičnem salonu se zdi precej preprosta: nanesite vosek, pokrijte s trakom in potegnite. Toda mnoge ženske pri voskanju doma pozabijo na en pomemben korak: kožo vedno zategnite v nasprotni smeri od smeri, v kateri vlečete trak. Če preskočite ta korak, se vam lahko na koži nog pojavijo modrice.
Mnoge ženske urejajo voskanje bikinija ob upoštevanju menstrualnega cikla, vendar morate razmišljati o tistih dneh v mesecu, ne glede na to, kateri del telesa želite voskati. Zaradi hormonskih sprememb in povečanega pretoka krvi je večina žensk še posebej občutljiva na bolečino tik pred, med in po depilaciji. Zato je najbolje, da se voskate sredi menstrualnega cikla ali v času ovulacije.